Благодатният огън пристигна в морския град точно в 23:40 ч. 

...
Благодатният огън пристигна в морския град точно в 23:40 ч. 
Коментари Харесай

Хиляди миряни посрещат Великден на пл. Св. св. Кирил и Методий

Благодатният огън дойде в морския град тъкмо в 23:40 ч. 

Хиляди миряни посрещат Великден в храм " Св. св. Кирил и Методий " в морския град, където Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий и бургаското православно духовенство отслужват пасхалната работа.

Литургията, която Флагман.бг предава НА ЖИВО, стартира в 23:45 часа. Площадът пред църквата се изпълни с вярващи християни, пристигнали да получат от Благодатния огън и да отнесат в домовете си парченце от него. По традиция свещта, запалена в църквата, се носи да догори в дома, с цел да влезе новата светлина в него.

Обстановката на площада бе празнична, само че и спокойна. Десетки служители на реда наблюдават за реда към храма. Две големи видеостени излъчват службата онлайн, с цел да може всеки присъстващ да стане очевидец на литургията.

Великден е най-големият празник, именуван Празник на всички празници, а възкресението на Христос е най-великото събитие в историята на човешкия жанр. Христос възкръсва на третия ден, откакто е разпънат на кръст и заровен. Празната гробница е открита от дамите мироносици, посетили гроба, а Исус се явява на Мария Магдалена и на апостолите.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР